PRO KONZALTING    Poslovne i financijske vijesti    Natječaj za financiranje projekata ruralnog razvoja na područjima naseljenim nacionalnim manjina

Natječaj za financiranje projekata ruralnog razvoja na područjima naseljenim nacionalnim manjina

Objavljeno: 11. 08. 2023

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2023. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Natječaj je vrijedan 4,91 milijuna eura.

Prijave se podnose od 14.8.2023. godine, a krajnji rok za prijavu je 18.9.2023. godine.

Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti SOPG/OPG  upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom većim od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2021. godine, pri čemu je najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku 10.000,00 eura.

Program se provodi šestu godinu za redom i Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području. Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.
 
Natječaj možete pronaći na POVEZNICI.

Za usluge savjetovanja i pomoć prilikom prijave na natječaj kontaktirajte nas na mail info@pro-konzalting.hr  ili dolaskom u ured.

   Povratak na sve novosti
PRO KONZALTING    Poslovne i financijske vijesti    Natječaj za financiranje projekata ruralnog razvoja na područjima naseljenim nacionalnim manjina